Articles

Papandayan

In Jelajah Geotrek (5)--Kawah Baru--Gunung Papandayan on April 25, 2011 by keluargamatabumiindonesia

tianggangna rasa kasono teu bisa dihulag meuweuh maceuh mageuhan niat…

ilang karempan teuneung ludeung nyangharepan papagon

neang kacinta nu disidem

papandayan… cinta munggaran…amprok jonghok lain na impian

kabagja ngahariring marengan halimun nu ngabageakeun

najan angger  dipindingan ku misteri….

papandayan anteb ngahudang tresna

pulas kulawu ngadingding ngahias tebing tohaga ngabadega nuwuhkeun galura rasa getering ati

nyosok jero ka lengkob hate teu pukah ku geuneukna langit nu ngembeng ku cipanon

“panenjoan” ngaguliksek lantis nataan implengan nu moal reureuh ku ngagarajagna kesang kameumeut,

beuki pogot ngungkug ngalengkah na padataran tapal kuda dipirig sajarah  ngaguruhna dingding tohaga beulah wetan ambrug kaseungeut amarah lemah

papandayan ngaraksuk sukma…

anjog ka pangharepan

talaga hejo kawah kadeudeuh nganti lungguh  ngahiap deudeuh…

seungitna balerang ngagupay rasa ngubaran lara nyacapkeun kasono nu moal laas ku jaman

papandayan…tepung sakoteap…langit nu tadi ngembeng ngagarajag ngamalirkeun harewos wilujeung kantun

(Neni Geo Albanjari/Minggu, 24 April 2011)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: